ГоловнаКультура

На фільмі "Межа" зали були заповнені в середньому на 5%, - дистриб'ютор

Триває дискусія про успішність прокату словацько-української кримінальної драми.

На фільмі "Межа" зали були заповнені в середньому на 5%, - дистриб'ютор
Кадр из фильма "Межа"
Фото: www.kinowar.com

Український дистриб'ютор фільму "Межа" Петера Бебьяка, компанія Ukrainian Film Distribution, виступив з офіційною заявою, в якій зазначає, що касові збори фільму в Україні відповідають його комерційному потенціалу.

Заяву виклали на офіційній сторінці дистриб'ютора у фейсбуці у відповідь на заяви українського продюсера картини Андрія Єрмака про незадовільну прокатну кампанію "Межі".

Так, українські дистриб'ютори спростовують заяву Єрмака про те, що "Межа" отримала успішний прокат у всьому світі: фільм мав комерційний успіх у Словаччині, але не в Чехії. "За даними з відкритих джерел (вебсайт www.boxofficemojo.com), в інших країнах цей фільм на сьогодні у прокат не вийшов", - пишуть дистриб'ютори.

"Загалом по Україні заповнюваність залів на сеансах фільму "Межа" була менш ніж 5%, у той час як середній показник щодо всіх фільмів у листопаді перевищив 30%. Безумовно, через економічні причини кінотеатри були змушені скорочувати сеанси, на яких немає глядачів. Це логічно, і звинувачувати в цьому дистриб'ютора або кінотеатр - непрофесійно".

Дистриб'ютори стверджують, що касові збори від прокату фільму "Межа" повністю відповідають комерційному потенціалу фільму на українському ринку. Згідно із заявами Андрія Єрмака, в Україні фільм зібрав трохи більш ніж мільйон гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram