ГоловнаКультура

Порошенко підписав закони про скасування податків під час ввезення кіноустаткування

Президент заявив, що українське кіно переживає розквіт.

Порошенко підписав закони про скасування податків під час ввезення кіноустаткування
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закони, якими вводиться звільнення на 5 років від оподаткування ПДВ і ввізним митом товарів, що використовуються в кінематографії.

Про це повідомляють на сайті президента.

Також законами передбачені пільги на ПДВ при дистрибуції, демонстрації, поширенні національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою.

Це закони "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні", прийняті Верховною Радою на початку листопада.

Порошенко підписав документи під час зустрічі з представниками вітчизняної теле- і кіноіндустрії.

"Якщо у 2013 році кількість глядачів, які відвідували кінотеатр для того, щоб подивитися українські фільми, становила близько 190 тисяч на рік, то цього року ми очікуємо цифру, яка значно перевищить мільйон, а 2016 року це було близько 900 тисяч", - заявив президент.

За його словами, 2016 року було знято і вийшло на екрани 35 нових українських фільмів.

"Це найбільша кількість за час незалежності. Конкретний, практичний результат. Причому я маю підстави стверджувати, що цього року ця цифра може бути навіть більшою - з упевненістю дивляться в майбутнє, і вже закладено підвалини для того, щоб робити понад 120 фільмів", - додав президент.

За його словами, це результат дії закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні", прийнятого навесні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram