ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ з початку року відкрила заочні розслідування про держзраду проти 11 депутатів Севастополя

Обвинувальні акти щодо сімох відправлено в суди.

СБУ з початку року відкрила заочні розслідування про держзраду проти 11 депутатів Севастополя

Служба безпеки з початку року порушила спеціальні (заочні) розслідування щодо 11 депутатів міської ради анексованого Росією Севастополя, підозрюваних у державній зраді.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Напередодні за рішенням слідчого судді було розпочато спеціальне досудове розслідування щодо ще трьох депутатів.

Зазначають, що загалом протягом 2017 року СБУ відкрила спеціальні досудові розслідування щодо 11 депутатів Севастопольської міської ради. Обвинувальні акти щодо сімох відправлено в суди.

Правоохоронці встановили, що депутати 6-го скликання, обрані на чергових виборах депутатів Севастопольської міськради у 2010 році, свідомо порушили Конституцію й інше українське законодавство. Депутати міськради розуміли, що Севастополь є невід'ємною частиною України, але проголосували за його незалежність і перейменування міської ради в "Законодавчі збори міста Севастополя". Крім того, вони також голосували за створення так званої "Республіки Крим" і приєднання її до Російської Федерації.

Дії зловмисників слідчі СБУ кваліфікували за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Проти них триває спеціальне досудове розслідування, оскільки вони постійно проживають на території Криму і перебувають у розшуку.

Нагадаємо, раніше псевдопрем'єр Криму Сергій Аксьонов заявив, що готовий дати свідчення у справі про держзраду.

У квітні 2017 року Генпрокуратура склала письмові повідомлення про нову підозру - в державній зраді - 10 кримським "чиновникам" і "депутатам", а також попросила суд про заочне розслідування проти Аксьонова та "прокурора" Наталії Поклонської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram