ГоловнаКультура

Стали відомі номінанти на американську незалежну кінопремію 2018

Лідирують "Назви мене своїм ім'ям" і "Пастка"

Стали відомі номінанти на американську незалежну кінопремію 2018

У США оголосили номінантів на незалежну кінопремію Independent Spirit Award 2018, яку традиційно вручають за день до "Оскарів".

Як повідомляє IndieWire, лідерами за кількістю номінацій стали драма "Назви мене своїм ім'ям" Луки Гуаданіно і хорор "Пастка" Джордана Піла.

На звання найкращого американського незалежного фільму претендують:

  • "Назви мене своїм ім'ям" 
  • "Проект Флорида"    
  • "Пастка"    
  • "Вершник"    
  • "Леді Птах"

У режисерській номінації - Лука Гуаданіно ("Назви мене своїм ім'ям"), Шон Бейкер ("Проект Флорида"), Джордан Піл ("Пастка"), Хлоя Чжао ("Вершник"), Йонас Карпіньяно ("A Ciambra") і Бенні та Джош Сафді ("Гарний час").

Найкраща жіноча роль: Сальма Хайек ("Беатріс за вечерею"), Френсіс Макдорманд ("Три бігборди біля Еббінга, Міссурі"), Марго Роббі ("Я, Тоня"), Сірша Ронан ("Леді Птах"), Реджина Вільямс ("Життя і нічого більше") і Шінобу Тераджима ("О, Люсі").

Найкраща чоловіча роль: Тімоті Чаламет ("Назви мене своїм ім'ям"), Гарріс Дікінскон ("Пляжні щури"), Джеймс Франко ("Горе-творець"), Деніел Калуйя ("Пастка").

У номінації "Найкращий іноземний фільм" висунули "Фантастичну жінку" Себастіана Леліо, "120 ударів на хвилину" Робена Кампійо, "Леді Макбет" Вільяма Олдройда, "Я не відьма" Рунгано Ніоні і "Нелюбов" Андрія Звягінцева.

Нагадаємо, 2017 року найкращим незалежним фільмом за версією Independent Spirit Award став "Місячне світло" Баррі Дженкінса, який пізніше отримав головну нагороду на "Оскарі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram