ГоловнаКультура

Художники розписали дитячий майданчик у Києві петриківським розписом

Ініціатива "Uamaze" реактуалізує традицію українського декоративного мистецтва.

Художники культурної ініціативи "Uamaze" розписали петриківським розписом чотири гойдалки на дитячому майданчику недалеко від столичного парку Слави.

Як повідомляють представники ініціативи, розпис здійснено в рамках проекту "Дивосвіт українського мистецтва".

Згідно із задумом художниці Юлії Рожкової, спеціально для дитячого майданчика традиційні для петриківського розпису орнаменти були доповнені новими персонажами.

"Ми не просто відтворюємо автентичні орнаменти, а даємо петриківці нове життя, робимо її сучасною та близькою українцям", - розповідає художниця.

Дитячий майданчик для розпису учасники ініціативи вибрали, щоб популяризувати петриківку серед молодих людей і дітей. Крім художниці, в розписі брала участь творча група з десяти мешканок Києва.

Наступний об'єкт для розпису виберуть за допомогою конкурсу на сторінці ініціативи у фейсбуці. Нагадаємо, петриківський розпис включено в нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Учасники ініціативи вважають, що народне мистецтво не підтримується системно державою і тому його потрібно розвивати і популяризувати своїми силами. "Дивосвіт українського мистецтва" займається благодійними соціальними проектами: проводить майстер-класи, школу петриківського і самчиківського розпису і так далі. У вересні 2017 року учасники програми "Uamaze" розписали їдальню Київського пансіонату ветеранів праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram