ГоловнаКультура

ЄС виділив €1,3 млн на підтримку культурного сектору України

Усього буде надано близько 100 грантів.

ЄС виділив €1,3 млн на підтримку культурного сектору України
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Британська Рада (British Council) у партнерстві з мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC) в Україні оголосили трирічну програму Culture Bridges.

Як повідомляє представництво ЄС в Україні, програму фінансує Євросоюз у рамках підтримки впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Мета програми - розвиток українського культурного сектору та сприяння ефективному налагодженню зв'язків між культурними операторами та інститутами України і ЄС.

Програма триватиме з листопада 2017-го по жовтень 2020 року. ЄС виділяє 1,3 млн євро на фінансування проектів з міжнародної мобільності, національної і міжнародної співпраці, тренінгів та ознайомчих поїздок у країни ЄС. Усього планують виділити близько 100 грантів.

Серед інших можливостей, пропонованих у рамках Culture Bridges, - спільні творчі проекти культурних інститутів-членів EUNIC і підтримка українських і європейських інститутів, які планують подати заявки на програму "Креативна Європа".

Документи для подачі заявок будуть доступні з 20 листопада 2017 року. Наступні прийоми заявок оголошуватимуть що три місяці в 2018-му і 2019 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram