ГоловнаКультура

Комітет Ради рекомендував призупинити будівництво ТЦ на Поштовій площі

Роботи повинні бути припинені до завершення розкопок і створення музею.

Комітет Ради рекомендував призупинити будівництво ТЦ на Поштовій площі
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності ухвалив рішення призупинити будь-які будівельні роботи до завершення розкопок і створення музею на Поштовій площі в Києві.

Про це повідомила член правління громадської організації "Товариство Андріївський узвіз" Ольга Рутковська.

"Рішення комітету: зупинити будь-які будівельні роботи до завершення дослідження і музеєфікації та створення музею", - написала вона в фейсбуці.

Рутковська повідомила, що на засіданні комітету розглядалося питання збереження і музеєфікації пам'ятки археології "Прибережні квартали середньовічного Києва". Активісти і автор петиції А. Галімов наполягали на перегляді проекту ТРЦ.

У засіданні взяли участь представники Міністерства культури, Департаменту культури, Центру археології Києва, Департаменту містобудування та архітектури, Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, депутат Київради від "Самопомочі" С. Гусовський, представники громадськості Києва.

Як повідомлялося, в жовтні київські активісти оголосили безстроковий мітинг протесту проти будівництва торгового центру на Поштовій площі, яка, як вони вважають, загрожує археологічним артефактам. За словами мітингувальників, на місці розкопок хочуть покласти на древній шар бетонну плиту, яка стане підлогою будівлі, що будується. Активісти вважають, що це зупинить подальші розкопки.

Нагадаємо, взимку 2015 року під час розкопок, які передували роботі з будівництва торгового центру, на Поштовій площі знайшли вулицю часів Київської Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram