ГоловнаКультура

Обрано чотирьох членів наглядової ради Українського культурного фонду

До кінця року формування наглядової ради має бути завершено.

Обрано чотирьох членів наглядової ради Українського культурного фонду
Евгений Нищук
Фото: Владислав Мусиенко

Четверо членів наглядової ради Українського культурного фонду з восьми вже обрані шляхом рейтингового інтернет-голосування.

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наглядова рада має складатися з восьми членів, два з яких повинні бути представлені Міністерством культури, два - президентом, два - від громадськості, два - від закладів культури. Чотири персони (від громадськості і від установ культури) повинні були обиратися шляхом інтернет-голосування ... на підставі результатів рейтингового інтернет-голосування за кандидатів до складу наглядової ради Українського культурного фонду обраними вважаються: від закладів культури - Олексій Кужельний (17 голосів), Алла Гордієнко (11), від громадських організацій - Владислав Корнієнко (17), Сергій Сьомкін (12)", - розповів міністр.

За його словами, інтернет-голосування проходило з 13 по 27 жовтня.

Гордієнко є генеральним директором Національної бібліотеки України для дітей, Кужельний - директор, художній керівник Київської академічної майстерні театрального мистецтва "Сузір'я", народний артист України. Корнієнко - ректор Київської муніципальної академії естрадно-циркового мистецтва, Сьомкін - виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету, член експертної комісії Держкіно.

Директор програм інноваційних проектів Transparency International Україна Віктор Нестуля підтвердив, що результати голосування не викликають сумнівів. "Ми підтверджуємо, що результати голосування прозорі та чесні. Кожен може пройти за посиланням, щоб переглянути", - сказав він.

Нищук також повідомив, що Мінкультури не проводитиме конкурс з обрання представників міністерства до наглядової ради Українського культурного фонду. За його словами, кандидати не будуть зі структури міністерства, а, можливо, з регіональних культурних центрів або представники музейної справи.

Міністр також нагадав, що до кінця 2017 року формування наглядової ради має бути завершено. Після цього буде обрано голову та виконавчого директора.

Нагадаємо, в 2018 році на Український культурний фонд можуть виділити 100 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram