ГоловнаКультура

У Києві презентують книгу про Олега Сенцова

До видання увійшли фрагменти його п'єс і сценаріїв, розповіді друзів про нього і протоколи з сфабрикованої справи.

У Києві презентують книгу про Олега Сенцова
Фото: Видавництво Фоліо

У п'ятницю, 27 жовтня, о 19:00 в Кримському будинку (вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9) відбудеться презентація книги про Олега Сенцова.

Про це повідомляє видавництво, що випустило книгу, - "Фоліо".

Книга складається зі спогадів людей, які добре знають Олега, з уривків його книг і сценаріїв до фільму, а також із фрагментів допитів свідків, які проходять у справі Сенцова в Росії.

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова, який відбуває тюремний термін у Росії, доставили в місто Лабитнангі (місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, що трохи північніше за Північне полярне коло).

У 2015 році Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму співтовариство, яке влаштувало два напади і готувало ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Участь у презентації книги візьмуть сестра Сенцова Наталія Каплан, продюсер Ганна Паленчук, директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький, актор, режисер і генеральний директор "Кримського будинку" Ахтем Сеітаблаєв. Модератор - Севгіль Мусаєва.

LB.ua публікував фрагмент із книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram