ГоловнаКультура

Стали відомі переможці конкурсу Фестивалю молодих художників

Журі прийняло рішення.

Міжнародне журі конкурсу Фестивалю молодих художників оголосило переможців.

Як повідомляють на сайті Мистецького Арсеналу, де проходив фестиваль, перше місце зайняла Марія Плотнікова з перформансом "Stick Apart".

Марія Плотнікова народилася в 1983 році в Житомирі. Живе і працює в Києві - її напрямки: перформанс, інсталяція та відеоарт. Її перформанс Stick Apart уперше пройшов на Майдані (його документація увійшла в експозицію) і вдруге - під час відкриття фестивалю. Журі відзначили, що перевагою роботи Плотнікової є "потужна інсталяція, створена на основі перформансу" і що Stick Apart - "прозора і поетична метафора втрати горизонтальних зв'язків".

Фото: Facebook/Mystetskyi Arsenal

На другому місці - Петро Армяновський з фільмом "Я і Маріуполь", на третьому - В'ячеслав Поляков з фотопроектом "Між".

Петро Армяновський народився в 1985 році в Донецьку - займався перформантивними практиками і театральними постановками, останнім часом працює з документальним кіно. У фільмі "Я і Маріуполь" Армяновський просить помріяти від імені міста випадкових героїв - жителів Маріуполя.

Стоп-кадр із фільму "Я і Маріуполь"
Фото: Мистецький Арсенал
Стоп-кадр із фільму "Я і Маріуполь"

В'ячеслав Поляков народився в 1986 році в Херсоні, де здобув освіту і почав займатися медіа-мистецтвом у центрі "ТОТЕМ". З 2012 року працює з фотографією, мешкає у Львові. Фотопроект "Між" фіксує світ Львівської області та його жителів.

Фотопроект "Між"
Фото: Євген Нікіфоров
Фотопроект "Між"

До складу журі увійшли арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф, куратор Юрій Онух, художник Тарас Полатайко, мистецтвознавець і куратор Михайло Рашковецький, директор Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян і мистецтвознавець Моніка Шевчик (Польща).

У конкурсі взяли участь 67 художників і художніх колективів - їхні роботи представлені на виставці "Сьогодні, яке так і не настало" в Мистецькому Арсеналі і на паралельних майданчиках (НХМУ).

Фестиваль молодих художників відкрився 28 вересня і триватиме до 29 жовтня. Очікують, що його проводитимуть раз на два роки на базі різних інституцій культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram