ГоловнаКультура

Український фільм "Стрімголов" увійшов до конкурсної програми Стокгольмського кінофестивалю

У рамках фестивалю заплановано чотири покази стрічки.

Український фільм "Стрімголов" увійшов до конкурсної програми Стокгольмського кінофестивалю
Кадр из фильма
Фото: facebook.com/ukrainefilmagency

Фільм Марини Степанської "Стрімголов", який створено за підтримки Держагенства України з питань кіно, відібрали для участі в головному конкурсі Стокгольмського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє Держкіно в Фейсбуці.

У рамках фестивалю заплановано чотири покази кінострічки. Перший показ - 12 листопада.

"Стрімголов" разом з 17-ма картинами з різних країн світу побореться за головний приз Стокгольмського міжнародного кінофестивалю - "Бронзовий кінь", - йдеться в повідомленні.

Крім того, фільм візьме участь у програмі європейського фестивалю, який сфокусовано на операторському мистецтві - Camerimage International Film Festival - з 11 по 18 листопада.

6 жовтня відбувся показ "Стрімголов" у програмі Haifa International Film Festival, 9-го жовтня кінострічку побачили на кінофестивалі в Люксембурзі, а пізніше - в CinEast (Central and Eastern European Film Festival).

"Стрімголов" - це психологічна драма, повнометражний дебют Марини Степанської. Стрічка брала участь в головній конкурсній програмі 52-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах і національній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Влітку фільм також брав участь у відборі на висунення на кінопремію "Оскар" у категорії "Кращий фільм іноземною мовою".

Нагадаємо, українсько-словацький фільм "Кордон" отримав приз на кінофестивалі в Карлових Варах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram