ГоловнаКультура

Автор "Ікон Революції" назвав вандалізмом нові графіті на Грушевського

Sociopath звинуватив Різниченка в самопіарі.

Художник Sociopath, який в 2014 році намалював графіті "Ікони Революції", обурений діями громадського руху "Новий вогонь" Дмитра Різниченка, що відновив його малюнки на вулиці Грушевського.

Нагадаємо, що на початку вересня оригінальне графіті закрашено магазином "Емпоріум". На початку жовтня на місці графіті з'явилися три стилізованих зображення нардепа Вадима Рабіновича з написом "За життя" (назва очолюваної депутатом партії), а ще через два тижні "Новий вогонь" намалював "Ікони" заново.

Sociopath у своєму фейсбуці, що інакше як вандалізмом це назвати складно. "Вандальська акція організації "Новий вогонь" остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт з відновлення оригінальних майданівських символів, і показала наскільки велике бажання самопіару разом з людською дурістю, якій чомусь так сліпо потурають", - заявив художник, який залишається анонімним.

Він вважає, що "нанесені плями" не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами, і висловив надію, що діями Різниченка зацікавиться поліція.

"Новий вогонь" заявляв, що Sociopath відмовився відновлювати графіті і самоусунувся, але художник стверджує, що це брехня.

"Спираючись на мою відмову брати участь в його дешевій спробі піару, Дмитро заявив, що я "самоусунувся". Але, схоже, це згаданий персонаж самовисунувся", - написав він.

Художник заявив, що діє в рамках правового поля, і поки що не було дозволу відновлювати графіті, він цього не робив.

"Ікони революції" з портретами і цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка було створено художником під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони були на самому початку вулиці Грушевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram