ГоловнаКультура

Майданівські графіті на Грушевського намалювали заново

Автор малюнків у цьому участі не брав.

Громадський рух "Новий вогонь" намалював заново графіті, які були нанесені під час Євромайдану на фасад будівлі на вул. Грушевського, 4.

Фото графіті з'явилося у фейсбуці організації. Крім стилізованих зображень Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, на фасаді будівлі з'явився напис "Новий вогонь" і логотип організації. Крім того, на вікні з'явився напис: "Тут був Майдан, і тут він буде вічно". 

Напередодні організація заявила, що автор графіті Sociopath відмовився їх відновлювати і самоусунувся, тому вона зробить це сама.

"Новий вогонь" створив відомий активіст Дмитро Різниченко.

Нагадаємо, "Ікони революції" з портретами й цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка було створено художником під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони були на самому початку вулиці Грушевського.

2 вересня 2017 року стало відомо, що графіті знищено. Прокуратура порушила кримінальне провадження, а активісти патріотичних організацій провели біля магазину меблів "Емпоріум" протестну акцію та розбили в ньому вікна.

4 вересня власник "Емпоріуму" повідомив, що магазин закрився.

На початку жовтня на місці графіті з'явилися три стилізовані зображення нардепа Вадима Рабіновича з написом "За життя" (назва очолюваної депутатом партії).  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram