ГоловнаКультура

Фінальний сезон "Гри престолів" обійдеться HBO у $90 млн

Кожна серія коштуватиме по 15 мільйонів доларів.

Фінальний сезон "Гри престолів" обійдеться HBO у $90 млн
Фото: HBO

Фінальний сезон популярного телесеріалу "Гра престолів" обіцяє бути одним з найдорожчих за історію американського ТБ.

Як повідомляє IndieWire із посиланням на дослідження журналу Variety, кожна серія останнього сезону "Гри престолів" буде коштувати каналу HBO 15 млн.

Телеканал уже оприлюднив імена режисерів, які знімуть фінальні серії, і серед них - ті, хто створював найбільш видовищні епізоди "Гри престолів": Мігель Сапочник (серія "Битва бастардів" у шостому сезоні) і Девід Наттер ("Дощі в Кастамері" в третьому сезоні). За сюжетом, у фінальному сезоні будуть битви між арміями живих і мертвих, тому, припускає видання, канал і покликав цих режисерів.

Відповідно, бюджети виростуть: загалом на останній сезон масштабного шоу HBO витратить 90 млн доларів.

Очікується, що кожна серія восьмого сезону буде довшою, ніж у 7-му сезоні: і хоча в ньому буде лише шість серій, тривалість сезону буде такою самою.

Бюджет у 15 млн доларів на серію ставить "Гру престолів" на місце найдорожчого серіалу. Досі Netflix витрачав найбільші суми на серіали: серії "Корони" і "The Get Down" коштували по 10 млн доларів.

Прем'єра 8-го сезону "Гри престолів" очікується 2018-го або навіть на початку 2019 року - точної дати телеканал поки що не назвав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram