ГоловнаКультура

В Україні 11-й раз проходить Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів

Очікується, що цьогоріч кіноогляд об'єднає 100 тис. кіноманів по всьому світу.

28 вересня у восьми містах України стартує Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів.

Як повідомляють організатори фестивалю, взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може кожен глядач. Щоб стати членом журі, достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

Цього року щорічний кіноогляд пройде вдвадцяте і об'єднає 100 тис. поціновувачів короткого метра на показах у 300 містах на шести континентах. Українці вже водинадцяте приєднуються до глядачів по всьому світу і беруть участь у виборі фільму-переможця, а також найкращої акторської роботи.

У шорт-ліст цього року увійшли ігрові роботи: "Не нашкодь" (Нова Зеландія), "По той бік", "Ідеальний день" (Іспанія), "Fickle Bickle" (США), "Вперед!" (Латвія), "Надія вмирає останньою" (Великобританія), "Mare Nostrum" (Сирія), "Viola, Franca" (Італія), "Коротко" (Швейцарія), "8 хвилин" (Грузія).

Фото: Артхаус Трафік

Прем'єри більшості фільмів-фіналістів відбулися на престижних світових кінофестивалях - у Берліні, Торонто, Трайбеку й інших.

Фестиваль проходить з 28 вересня по 8 жовтня в Києві, Запоріжжі, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Сумах і Харкові. Фільми демонструють в українській озвучці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram