ГоловнаКультура

У Львові представили постановку за п'єсою Сенцова, яку він написав у російській в'язниці

Акція пройшла в рамках проведення Міжнародного конгресу ПЕН-клубу.  

У Львові 19 вересня, у рамках проведення Міжнародного конгресу ПЕН-клубу, пройшла акція на підтримку ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова. На сцені представили постановку за п'єсою "Номери", яку Сенцов написав, уже перебуваючи в російській в'язниці, повідомляє Крим.Реалії.

"Номери" - перший драматургічний досвід режисера, про який він сам розповів у одному з листів, переданих з тюремного ув'язнення російському продюсеру Наталі Йозеф. П'єса їй сподобалася, і вона запропонувала поставити її в незалежному московському театрі документальної п'єси "Театр.doc". Перший показ сценічного читання "Номерів" відбувся в театрі 30 листопада 2014 року.

У п'єсі герої не мають імен, лише номери від 1 до 10. У вигаданому світі Олега Сенцова є і судді, головний з яких - Нуль. Усе життя їх підпорядковане суворим правилам, але в один момент порядок плутається. У світі чисел з'являється немовля, якому дається порядковий номер 11.

Нагадаємо, 2015 року Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму товариство, яке влаштувало два напади і готувало ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram