ГоловнаКультура

Новий фільм Мартіна Макдони переміг на кінофестивалі в Торонто

Фестиваль став стартовим майданчиком для оскарівської кампанії.

Новий фільм Мартіна Макдони переміг на кінофестивалі в Торонто
Кадр из фильма "Три билборда за пределами Эббинга, штат Миссури"
Фото: IndieWire

Головний приз кінофестивалю в Торонто - приз глядацьких симпатій Grolsch People's Choice Award - отримав новий фільм Мартіна Макдони "Три білборда за межами Еббінга, штат Міссурі".

Про це повідомляє IndieWire.

Кінофестиваль у Торонто в останні роки став стартовим майданчиком для оскарівської кампанії - на цьому кіноогляді показують багато фільмів, які потім потрапляють у номінації на "Оскарі", а то і виграють статуетки. Так, переможцем TIFF у минулі роки були "Ла Ла Ленд", "12 років рабства", "Королівська промова". Останні два згодом були названі найкращими фільмами за версією Американської кіноакадемії.

Фільм Мартіна Макдони, відомого режисера і драматурга, - його третя повнометражна робота. Головну роль зіграла Френсіс Макдорманд, яку критики називають однією з ймовірних фавориток в номінації "Найкраща жіноча роль". Фільм розповідає про жінку, яка вступає в конфлікт з місцевою поліцією, через те, що та не розслідує вбивство її доньки.

Чи вийде "Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі" в український прокат, поки що невідомо.

Друге і третє місце в глядацькому голосуванні зайняли фільми "Я, Тоня" Крейга Гіллеспі з Марго Роббі в головній ролі і "Назви мене своїм ім'ям" Луки Гуаданіно.

Найкращим фільмом у документальній номінації став "Обличчя, села" Аньєс Варда і JR. Раніше стало відомо, що Аньєс Варда стала першою жінкою-кінематографістом, яка отримає почесну премію "Оскар".

Серед інших фільмів, показаних у Торонто і можливих претендентів на "Оскар", - "Темні часи" Джо Райта (Гері Олдмен грає Вінстона Черчілля), "Форма води" Гільєрмо дель Торо (переможець кінофестивалю у Венеції), режисерський дебют Грети Гервіг "Lady Bird "та інші.

Нагадаємо, в рамках кінофестивалю працював кіноринок, де вперше було представлено український стенд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram