ГоловнаКультура

Київська влада не дозволила проводити Гогольфест у Театрі на Подолі

Міжнародну театральну програму перенесуть на інші майданчики.

Київська влада не дозволила проводити Гогольфест у Театрі на Подолі
Фото: nv.ua

Міжнародний фестиваль Гогольфест позбувся одного зі своїх майданчиків за тиждень до старту.

Як повідомляє Cultprostir, Віталій Кличко особисто заборонив заходити Гогольфесту в Театр на Подолі.

Усі події, заплановані спеціально під цей майданчик, перенесуть на інші локації. Які, поки що невідомо.

"Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи про те, що це абсолютно безпечне місце, - розповідає засновник фестивалю Влад Троїцький у коментарі виданню. - Але через сильну активність організації "Громада Андріївського узвозу" Віталій Кличко особисто заборонив заходити Гогольфесту в Театрі на Подолі, щоб не провокувати цих борців за "скріпи".

Троїцький додав, що розуміє Кличка в цій ситуації і "не хотів би його звинувачувати, тому що ці активісти агресивні. Якби він дозволив, ймовірно, вони почали б організовувати протести перед мерією, палити шини тощо".

Зі свого боку, активісти "Громади Андріївського узвозу" зазначають, що будівлю театру не введено в експлуатацію.

"Ми не вступали в полеміку з приводу естетичної складової будівлі театру, а говорили про те, що це єдиний добре обладнаний театральний майданчик в усій Україні", - говорить Троїцький.

Європейська програма Гогольфесту-2017 була сформована спеціально під локацію Театру на Подолі. Зараз, менше ніж за тиждень до початку фестивалю, організатори змушені переносити події на інший майданчик. Розглядають недавно відкриту "Сцену 6" у Центрі Довженка, але щоб провести там європейські вистави, потрібно зміщувати всю українську театральну програму.

"Це збільшує бюджет, адже щоб провести ці спектаклі на «Сцені 6», потрібно адаптувати цей простір, ставити додаткову техніку. З деякими проектами, звичайно, буде складно", - зазначає засновник фестивалю.

10-й Гогольфест повинен стартувати 7 вересня і триватиме до 17 вересня.

Нагадаємо, будівля Театру на Подолі спровокувала бурхливі дискусії з приводу його зовнішнього вигляду: на думку деяких активістів, він псує вигляд Андріївського узвозу. При цьому київська влада обіцяла, що театр не відкриють, поки не буде досягнуто консенсусу з громадськістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram