ГоловнаКультура

Стала відома кінопрограма Гогольфесту-2017

В її рамках покажуть старі і нові українські фільми, а також "Учня" Серебреннікова, "Маніфест" та інші.

Стала відома кінопрограма Гогольфесту-2017
Національний центр Олександра Довженко
Фото: www.dovzhenkocentre.org

На 10-му фестивалі Гогольфест традиційно відбудеться програма кінопоказів.

Цього року події кінопрограми пройдуть у Центрі Довженка і будуть розбиті на декілька частин: осінній кінолекторій «Культурфільм: Еросфера" від кінознавців Центру і програма "Кіно з Андрієм Алферовим", в рамках якої покажуть нові і старі українські фільми та кілька картин з репертуару дистриб'юторів артхаусного кіно.

Кінолекторій Центру Довженка буде присвячено двом фільмам, знятим в 1990-ті - "Оголена в капелюсі" і "Пристрасті за Анжелікою" Олександра Полиннікова. Кожен фільм буде представлений кінознавцями. Крім того, в рамках "Культурфільму" пройдуть лекції Олександри Набієвої, Олександра Івашини і Тетяни Дашкової про тілесність і культуру.

З 8 по 16 вересня в просторі лекторію майбутнього Музею кіно пройдуть покази та обговорення фільмів, які модерує кінокритик Андрій Алфьоров.

У програмі: "Занадто пізно" Денніса Хоупа; бесіда з письменником і сценаристом Андрієм Дмитрієвим про екранізацію творів Гоголя, показ фрагментів італійської та мексиканської адаптацій "Ревізора", епізод голлівудської екранізації "Тараса Бульби"; показ і обговорення фільмів "Стрімголов" Марини Степанської, "Припутні" Аркадія Непиталюка; показ документального фільму "Девід Лінч: життя в мистецтві"; розмова з режисером Романом Балаяном про урбаністику в українському кіно з показом фрагментів "Київських фресок" Сергія Параджанова; покази фільмів "Учитель" Кирила Серебреннікова, "Маніфест" Джуліана Роузфельда, "Шамара" Наталії Андрейченко, "У відриві" Сергія Волкова, "Допит" Ереза Пері, "Радіомрія" Бабака Джалала, "Скоро все закінчиться" Олексія Рибіна; показ робочих матеріалів фільму та обговорення екранізації "Ворошиловграда" з режисером Ярославом Лодигіним і Володимиром Яценком.

Вхід на покази - за одноденними квитками або абонементами фестивалю. Докладний розклад - на сторінці події в фейсбуці.

Нагадаємо, Гогольфест проходитиме з 7 по 17 вересня на трьох локаціях - у Центрі Довженка, на ВНДГ і в Театрі на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram