ГоловнаКультура

Кінофестиваль DocudaysUA випускає в прокат вісім документальних фільмів

Картини покажуть у 7 містах України. фільмів

Кінофестиваль DocudaysUA випускає в прокат вісім документальних фільмів
Кадр из фильма "Главная роль"
Фото: ОМКФ

14 вересня в українських кінотеатрах стартує програма DOCU/ХІТ, у рамках якої покажуть вісім документальних фільмів українських і зарубіжних режисерів.

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю DocudaysUA, фільми покажуть у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Сумах, Дніпрі та Херсоні.

У програмі - роботи майстрів сучасної документалістики і фільми молодих українських авторів.

Зокрема, в прокат вийдуть останній фільм Міхаеля Главоггера, змонтований Монікою Віллі після смерті документаліста, - "Без назви"; "Головна роль" і "Завтра свято" Сергія Буковського; "Dixie Land" Романа Бондарчука, "Війна химер" Анастасії та Марії Старожицьких, "Ленінопад" Світлани Шимко, "Нове життя Гогіти" Левана Когуашвілі і "День визволення" Угіса Олте і Мортена Траавіка.

Докладну програму і розклад показів дивіться на сайті проекту - docuhit.org.

Нагадаємо, "Головна роль" отримала приз Української кіноакадемії як найкраща документальна картина, а також приз за найкращий фільм у документальному конкурсі на ОМКФ і нагороду за акторську роботу для Ніни Антонової (актриси і матері режисера, що стала головною героїнею фільму). Фільм Романа Бондарчука "Dixie Land" також отримав нагороду на Одеському кінофестивалі, ставши найкращим фільмом національної конкурсної повнометражної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram