ГоловнаКультура

Кінофестиваль "Молодість" з 2018 року буде проходити в травні

Цього року пройде дводенний "Пролог" до фестивалю.

Кінофестиваль "Молодість" з 2018 року буде проходити в травні
Фото: Facebook / Молодость

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" переносить свої дати - з 2018 року він проходитиме в останні дні травня.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, узгодження перенесення дат з Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) тривало близько року.

Організатори зазначають, що наступний, 47-й фестиваль відбудеться з 26 травня по 2 червня 2018 року, а в жовтні цього року пройде дводенний "Пролог".

Генеральний директор "Молодості" Андрій Халпахчі заявив, що перенесення термінів проведення кінофестивалю підтримали колеги з кінофестивалів у Каннах, Берліні та Венеції, а також київська влада.

Голова наглядової ради фестивалю Владислав Лясовський, зі свого боку, пояснив перенесення фестивалю на травень "фестивальною перенасиченістю жовтня", адже тоді ж "проходять кінофестивалі у Відні, Лондоні, Варшаві та Римі". "Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Крім того, травень - ідеальний туристичний місяць для Києва, тому це можливість представити гостям "Молодості" Київ з найкращого боку".

Проведення "Молодості" припаде на День Києва і - наступного року - на фінал Ліги чемпіонів, який, як відомо, пройде на НСК "Олімпійський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram