ГоловнаКультура

Хаяо Міядзакі повернеться в кіно, щоб зняти "Гусеницю Боро"

Анімаційна студія Ghibli набирає співробітників для роботи над новим проектом Міядзакі.

Хаяо Міядзакі повернеться в кіно, щоб зняти "Гусеницю Боро"
Фото: EPA/UPG

Відомий японський режисер Хаяо Міядзакі відклав свій відхід з кіно, щоб попрацювати над новим проектом - повнометражною анімацією "Гусениця Боро".

Про це повідомив сайт Dazed.

У зв'язку з цим студія Ghibli набирає нових співробітників - навчання аніматорів почнеться в жовтні, і з ними підпишуть контракт на три роки. Виробництво мультфільму почнеться через кілька місяців.

Відомо, що після заяви Міядзакі про відхід з кіно, він працював над короткометражним фільмом "Гусениця Боро" для музею студії Ghibli, вперше використавши комп'ютерну графіку.

Автор документального фільму про Міядзакі Куку Аракава розповідала в інтерв'ю: "Коли я почала знімати документальний фільм про Міядзакі, він твердив, що є «просто старим чоловіком на пенсії», але коли він почав працювати разом з молодими художниками, що спеціалізуються на CGI (прим. над «Гусениця Боро»), я побачила, як вогонь знову запалав у його очах".

Тепер, виходячи із заявлених термінів роботи, короткометражка перетвориться на повнометражний фільм.

Нагадаємо, в 2013 році японець зняв свою останню картину - "Вітер міцнішає" на студії Ghibli. Картина увійшла в офіційну конкурсну програму 70-го Венеційського кінофестивалю, там само режисер оголосив, що завершує цим фільмом свою кар'єру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram