ГоловнаКультура

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев" у Львові оголосив програму

Цього року фестиваль буде проходити з 29 вересня по 8 жовтня.

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев" у Львові оголосив програму
Уличный спектакль на "Золотом льве" в 2014 году
Фото: golden-lion.com.ua

Організатори театрального фестивалю “Золотий лев”, який щорічно проходить у Львові, розповіли деталі програми. На глядачів чекатимуть відомі спектаклі, прем'єри і експериментальні постановки молодих театрів.

Про це повідомили на офіційному сайті фестивалю.

Проведення фестивалю заплановане на 4 окремих майданчиках (площах) Львова. Глядачі побачать вистави вуличних театрів з України, Польщі, Білорусі, Португалії, Німеччини, Голландії, Чехії, Австралії, Франції та Італії, пишуть на сайті.

Фестиваль відкриє театральний карнавал, у якому візьмуть участь артисти з 8 країн світу. Карнавальна хода завершиться біля Оперного театру.

На фестивалі будуть представлені такі театри:

Театральна компанія "Strange fruit" (Австрія); Театр Wagabunda (Польща); Клоун ENANO (Португалія); Театр "Amanitas" (Чехія); Театр "Vosa" (Чехія); Театр "Oplas" (Італія); Театр "KTO" (Польща); Театр живої скульптури (Україна); Театр "Antagon" (Німеччина); Вільний вуличний театр (Білорусь); Львівський академічний театр "Воскресіння" (Україна).

Раніше майже всі заходи були безкоштовними, але через недостатнє фінансування фестивалю побачити постановки можна буде і безкоштовно, і за ціною вхідного квитка, залежно від локації. Директор фестивалю Ярослав Федоришин в інтерв'ю виданню zaxid.net розповів, що Міністерство культури, обласна адміністрація та місто виділяють на фестиваль 70 тис., 100 тис. і 400 тис. відповідно.

Найбільшу суму грошей для проведення фестивалю дає місто.

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев» - головна театральна подія Львова. Заснована 1989 року директором театру «Воскресіння» Ярославом Федоришиним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram