ГоловнаКультура

Український музикант Іван Денисенко помер на фестивалі в естонському Хаапсалу

Йому стало зле після виступу. 

Український музикант Іван Денисенко помер на фестивалі в естонському Хаапсалу
Фото: Arvo Tarmula / online.le.ee

У суботу, 5 серпня, в естонському Хаапсалу на фестивалі "Серпневий блюз" (Augustibluus) солістові української групи Ivan Blues & Friends Івану Денисенку різко стало зле. Лікарям не вдалося врятувати життя музиканта, він помер.

"Іван устиг дограти сет, після чого йому стало недобре. На місце викликали швидку допомогу, медики робили масаж його серця кілька десятків хвилин", - розповів організатор фестивалю Індрек Дітманн виданню Elu24.

Очевидець події розповів порталу Lääne elu, що Денисенку стало зле під час виступу. Він закінчив співати, потім почався музичний програш і музикант упав навзнак.

Перший концерт групи Ivan Blues & Friends відбувся 31 грудня 2007 року в київському барі Rag-Time. Після цього група регулярно виступає в клубах і концертних залах по всій країні.

Іван Денисенко страждав на акромегалію. Причиною захворювання стала доброякісна пухлина мозку. Акромегалія - це захворювання, пов'язане з порушенням функції передньої долі гіпофіза, яке супроводжується збільшенням кистей, стоп, черепа, особливо його лицьової частини. 

"Він був дуже великою і світлою людиною. В усіх сенсах. "Страхітливий" на вигляд романтик з величезними м'якими долонями, бездонним голосом, чуйним поглядом і посмішкою дитини. Завжди уважний, спочутливий, дихав якимось дуже природним благородством і добротою", - так написав про музиканта депутат Ради Мустафа Найєм у фейсбуці.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram