ГоловнаКультура

У Києві пройде виставка інсталяцій одеського художника Ігоря Гусєва

Виставка "Весна не для всіх" триватиме до 6 серпня.

У Києві пройде виставка інсталяцій одеського художника Ігоря Гусєва
Инсталляция Игоря Гусев
Фото: Предоставлено организаторами

У столичній галереї FACE Foundation відкривається виставка інсталяцій відомого українського художника Ігоря Гусєва.

Проект "Весна не для всіх" стартує 29 червня і триватиме до 6 серпня.

Інсталяція - не єдина форма, в якій працює Гусєв, відомий, перш за все, своїми живописними роботами.

"Першу інсталяцію я зробив 1991 року, з тих пір продовжую працювати в цьому жанрі, - каже художник. - Коли в Україні з'явився Фонд Сороса і проголосив, що живопис помер, у країні був розквіт інсталяції - ні на що інше вони грошей не давали. Після 2000-х усі плюнули на постмодерністські догми і повернулися до живопису, комп'ютерна графіка і друк створили новий баланс сил".

У 2015 році Гусєв знову взявся за інсталяцію.

"Оскільки я не київський автор, зайти до мене в майстерню і побачити мої арт-об'єкти неможливо, я захотів показати в Києві саме їх, - додає Гусєв. - В Україні складно робити інсталяції - їх мало купують і ніде зберігати. Живопис дає більше свободи - там усе залежить від тебе, в інсталяції - від матеріалу і бюджету: можна зробити гігантські об'єкти з дорогих матеріалів, а можна - бідне мистецтво. У західному арт-світі відразу кидається у вічі, які інсталяції спонсорували фонди, а які призначені для інтер'єру. На мій погляд, що більше художник вкладає у твір сам, то правдивішою виходить робота".

Ігор Гусєв закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова. Учасник всіх головних виставкових проектів в Україні. Лідер руху «Арт-рейдери», засновник андеграундної галереї «Норма». Живе в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram