ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" оштрафують Україну через Самойлову

В EBU заявили, що дії Києва завдали шкоди репутації конкурсу.

Організатори "Євробачення" оштрафують Україну через Самойлову
Фото: facebook.com/zurab.alasania

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення" оштрафують Україну за відмову пустити в країну російську співачку Юлію Самойлову.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Європейський мовний союз (EBU).

В EBU заявили, що дії Києва завдали шкоди репутації конкурсу. Крім того, на Київ накладуть штраф через затримку в організації заходу. Суми штрафу не називають.

Голова Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) Зураб Аласанія підтвердив намір організаторів оштрафувати Україну.

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA: PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в "Євробаченні-2017" учасниці від РФ Самойлової". І в мене є великий сумнів, що держава в особі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію. А "Європейський союз мовників" просто стає в чергу разом з РФ (яка теж, за нашою інформацією, готує свій окремий позов, наказуючи UА:PBC із політичних причин), Євроньюз, який простягає лапки щодо боргів імені Азарова, і багатьма іншими охочими придушити в колисці щойно народженого Громадського мовника України", - написав Аласанія в Фейсбуці.

Нагадаємо, Росія збиралася відправити на "Євробачення-2017" в Київ співачку Юлію Самойлову. Однак Служба безпеки заборонила їй в'їзд у країну через те, що вона в 2015 році виступала в анексованому Криму. Таким чином співачка порушила українське законодавство.

Організатори запропонували Росії організувати виступ Самойлової через телеконференцію, або надіслати на конкурс іншого учасника. Москва відкинула обидва варіанти і відмовилася від трансляції конкурсу, а Самойлова вирішила замість "Євробачення" знову виступити в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram