ГоловнаКультура

Рада ухвалила додаткові законопроекти для підтримки українського кіно

Парламент проголосував "за" в першому читанні.

Рада ухвалила додаткові законопроекти для підтримки українського кіно
Фото: www.ukrkino.com.ua

Верховна Рада ухвалила в першому читанні поправки до Митного і Податкового кодексів, які необхідні для роботи нового закону про держпідтримку українського кіно.

Як повідомляється на сайті Ради, за законопроект 3238-д проголосували 249 нардепів, за 3239-д - 248.

До порядку денного також внесли третій законопроект - 3240, але до його розгляду депутати не дісталися.

Зміни до Митного кодексу торкнуться пільг під час ввезення в Україну товарів, пов'язаних з виробництвом кіно і кінематографічною спадщиною.

Законопроект зі змінами до Податкового кодексу передбачає низку заходів, які, за словами голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, унеможливлять зловживання з боку представників кіноіндустрії. Зміни стосуються виплат роялті, повернення коштів, витрачених кінематографістами в Україні, та інших пільг, які будуть діяти до січня 2023 року, - цитує народного депутата Детектор медіа.

Нагадаємо, в квітні 2017 року президент підписав доопрацьований закон про підтримку українського кіно. Згідно з цим законом, іноземним кінематографістам, які будуть знімати в Україні, буде повертатися частина бюджету фільму (tax rebate). Так Держкіно розраховує залучити в Україну іноземні знімальні групи. Частина норм в законі присвячена захисту авторських прав у сфері кінематографу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram