ГоловнаКультура

На Одеському кінофестивалі пройде ретроспектива українських фільмів про підлітків

Програма отримала назву "Ніжний вік", її готують кінознавці Центру Довженка.

На Одеському кінофестивалі пройде ретроспектива українських фільмів про підлітків
Фото: ОМКФ

На Одеському міжнародному кінофестивалі, який відбудеться через місяць, пройде ретроспектива українських радянських фільмів про підлітків.

Як повідомляють організатори фестивалю, до програми включили фільми Марлена Хуциєва, Кіри Муратової, Олександра Павловського, Михайла Бєлікова та Ігоря Мінаєва.

Укладачі ретроспективи - кінознавці науково-програмного відділу Довженко-Центру Ганна Онуфрієнко, Станіслав Мензелевський, Олександр Телюк і Станіслав Бітюцький.

"Ніжний вік" - це програма, що складається з п'яти бунтарських і чуттєвих фільмів про життя різних підлітків із схожими проблемами. У цих картинах лінійність поступового переходу від дитинства до юності, який притаманний радянському кіно, дає збій", - йдеться в описі програми на сайті ОМКФ.

В рамках ретроспективи покажуть соціальну мелодраму "Два Федора" Марлена Хуциєва (1958), яка знімалася в Одесі; фільм Кіри Муратової "Довгі проводи" (1971); комедію "Ар-хі-ме-ди" Олександра Павловського (1975); "Ніч коротка" Михайла Бєлікова (1981) і "Холодний березень" Ігоря Мінаєва (1987).

8-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 по 22 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram