ГоловнаСвіт

У Петербурзі поліція намагалася увірватися у квартири трьох опозиціонерів

Представники "Відкритої Росії" і штабу Навального відмовилися співпрацювати із силовиками.

У Петербурзі поліція намагалася увірватися у квартири трьох опозиціонерів
Фото: EPA/UPG

У Санкт-Петербурзі співробітники поліції і управління з протидії екстремізму прийшли у квартиру до координатора руху "Відкрита Росія" Андрія Пивоварова.

Про це опозиціонер повідомив у "Фейсбуці".

Поліцейські розповіли Пивоварову, що мають "матеріал, згідно з яким він планує масові заворушення, і що треба проїхати з ними". Пивоваров відмовився їхати у відділення.

Співробітники поліції також прийшли до квартири прихильника руху Миколи Артеменка, повідомив у "Твіттері" член ради "Відкритої Росії" в Петербурзі Вадим Суходольський.

Про прихід поліції до квартирі повідомила у "Фейсбуці" також голова штабу Навального в Петербурзі Поліна Костильова: "До мене стукають у двері, я не знаю, хто, і не відчиню. Upd Це поліція. Хочуть відібрати в мене пояснення. Чекаю на адвоката. Upd Співробітники "Центру Е" вимагають якихось пояснень і кажуть, що хочуть доставити мене у відділок. На мені немає адміністративних справ. З якого питання отримувати пояснення - не кажуть. Сказала, що нехай пиляють болгаркою, і я нікуди не вийду".

Як повідомляли, 12 червня більш ніж у 210 містах Росії прихильники політика Олексія Навального збираються вийти на антикорупційні акції. За останніми даними, тільки в Москві і Петербурзі затримано понад 700 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram