ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі пройде виставка про українську моду часів незалежності

Виставка триватиме майже все літо.

У Мистецькому Арсеналі пройде виставка про українську моду часів незалежності
Фото: Мистецький Арсенал

З 15 червня по 6 серпня в Мистецькому Арсеналі пройде виставка "In progress. Дрес-код України часів Незалежності".

Як повідомляють організатори, куратором проекту виступає Зоя Звіняцковська.

На виставці представлять роботи 40 українських дизайнерів, 200 моделей одягу, арт-об'єкти авангардної моди, інавгураційне плаття першої леді, сценічні наряди зірок української поп-естради, моделі з показів у Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції і Далласі.

"На перший погляд, In progress - це новітня історія української моди, але не тільки. Мода завжди була і залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ і ідеального себе в цьому світі, - йдеться в описі проекту. - Тому ця виставка є розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян, реалізованою за допомогою моделей одягу, створених українськими дизайнерами".

Виставка представляє собою хронологічну розповідь про українську моду, починаючи з 1991 року і до сьогодні. У кожному залі буде представлена система поглядів, яка панувала в певні періоди. Їх куратор виділяє три: 1991-1997, 1997-2010 і 2010-наш час.

В останньому залі експозиції буде кураторський прогноз на майбутнє в сфері моди. Він буде пов'язаний із відповідальним споживанням.

"Ідея цієї виставки виникла в мене майже 10 років тому - навіть не ідея, а так, перше відчуття. За цей час проект з боязкої думки виріс до величезної експозиції, але його головна мета залишилася незмінною, - розповідає куратор Зоя Звіняцковська. - Історія моди для мене - це передусім історія людей. Одяг найкраще може розповісти про наші мрії, бажання, страхи й упередження. Зрештою, розповісти нам про нас самих".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram