ГоловнаКультура

Нобелівська лауреатка Алексієвич спростувала повідомлення про свою смерть

Про смерть письменниці повідомила міністр культури Франції у Twitter.

Нобелівська лауреатка Алексієвич спростувала повідомлення про свою смерть
Фото: EPA/UPG

Білоруська письменниця і публіцистка, лауреатка Нобелівської премії з літератури 2015 року Світлана Алексієвич перебуває у Сеулі, з нею все гаразд.

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода", якому вдалося зв'язатися з письменницею після появи в ЗМІ повідомлень про її смерті.

"На російських ресурсах почала стрімко поширюватися новина про смерть Світлани Алексієвич. Вона не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Раніше в російських ЗМІ повідомлення про смерть Алексієвич з'явилися з посиланням на Twitter міністра культури Франції Франсуа Ніссен. Про це також написала газета Le Figaro, але незабаром замітку витерли. Новина про смерть письменниці також вийшла на стрічці "Интерфакса".

Нагадаємо, Алексієвич народилася 1948 року в українському Івано-Франківську, але потім переїхала з родиною до Білорусі. Закінчила факультет журналістики БДУ, працювала в районній газеті в Брестській області. Була членом Спілки журналістів СРСР. Популярність їй принесла, зокрема, книга "У війни не жіноче обличчя" про роль жінок у Другій світовій війні. Інші відомі твори Алексієвич - "Цинкові хлопчики", "Чорнобильська молитва", "Час секонд-хенд".

Алексієвич неодноразово виступала з критикою білоруського керівництва. За це її багато років не друкували в Білорусі. Деякий час письменниця змушена була жити і працювати за кордоном. Після анексії Криму Алексієвич виступила із засудженням політики президента РФ Володимира Путіна щодо України в статті "Колективний Путін".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram