ГоловнаКультура

На Книжковому Арсеналі обговорять літературу Олеся Ульяненка і презентують екранізації його творів

Події приурочено до 55-річчя відомого письменника.

На Книжковому Ареналь в Києві, який пройде із 17 по 21 травня, пройдуть події, приурочені до ювілею відомого українського письменника Олеся Ульяненка. 8 травня йому виповнилося б 55 років.

На фестивалі представлять нову збірку письменника "Там, де Південь" (видавництво "Люта справа"), куди увійшли чотири повісті - "Там, де Південь", "Зимова повість" "Богемна рапсодія" і "Сідий" У 2016 році однойменну повість переклали на чеську мову і видали в "Větrné mlýny".

У рамках презентації збірки пройде також дискусія про літературу Ульяненка і пройде вручення премії його імені, в якому візьмуть участь Мирослав Слабошпицький, Маркіян Камиш, Андрій Гончарук, Сергій Прилуцький, Люція Ржегоржикова і Євгенія Чуприна. Ця подія відбудеться 18 травня о 16:00 в залі "Дукат".

Фото: Люта справа

20 травня в "Кінозалі №1" о 12:00 відбудеться обговорення екранізацій творів Олеся Ульяненка. Усього готується чотири фільми, три з яких будуть екранізаціями, а четвертий - документальною картиною про письменника. Так, Володимир Тихий готує фільм "Дикі коні", сценарій до якого написано у співавторстві з Ульяненком; лауреатка премії імені Ульяненка Марися Никитюк представить проект короткометражного фільму "Серафима" за однойменним романом письменника; а режисер Юрій Марушевський і продюсерка Катерина Шевченко представлять ще один короткометражний фільм "Наказ", який поставлено за однойменним оповіданням Ульяненка.

На презентації покажуть фрагменти з біографічного документального фільму "Олесь Ульяненко: без цензури", режисером якого виступає Юлія Шашкова, а продюсерами - Володимир Тихий і Мирослав Слабошпицький.

На обох заходах відбуватиметься зйомка для документального фільму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram