ГоловнаКультура

ДПСУ пояснила, чому болгарському учаснику "Євробачення" не заборонили в'їзд в Україну

Крістіан Костов виступав в окупованому Криму, коли був неповнолітнім.

ДПСУ пояснила, чому болгарському учаснику "Євробачення" не заборонили в'їзд в Україну
Кристиан Костов
Фото: facebook.com/Kristian.Kostov

Учаснику пісенного конкурсу "Євробачення" від Болгарії Крістіану Костову, який виступав у 2014 році в Криму, не заборонили в'їзд в Україну, оскільки він відвідував окупований півострів неповнолітнім.

Про це повідомляюь на сайті Держприкордонслужби.

"У зв'язку з появою інформації про виступ в окупованому Криму в 2014 році учасника «Євробачення-2017» з Болгарії Держприкордонслужба повідомляє, що відомство діє винятково в межах наданих повноважень... На момент можливої поїздки представника Болгарії в Крим він був неповнолітнім, тобто самостійно не міг приймати рішень і їхав тільки в супроводі дорослих", - ідеться в повідомленні.

Відзначено також, що законодавча норма, згідно з якою через порушення встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію передбачається відповідальність, набула чинності наприкінці 2014 року.

"Також на момент перетину конкурсантом державного кордону України інформації про те, що він, можливо, відвідував окупований Крим усупереч законодавству України, в прикордонному відомстві не було", - йдеться в повідомленні.

Крістіан Костов народився і живе в Москві. З 16 років він співав у дитячому вокальному ансамблі "Непосиди", потім гастролював по Росії і за кордоном. Великим проривом Костова стала участь у проекті "Голос. Діти", де він виступав у команді співака Діми Білана.

Днями на YouTube з'явилося відео, на якому юний артист бере участь у концерті в кримському "Артеку". Концерт відбувся 1 червня 2014 року, через два місяці після анексії Криму. Тоді Костову було 14 років.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд російській учасниці "Євробачення" Юлії Самойловій, оскільки вона виступала в окупованій Керчі в 2015 році. 27-річна співачка з дитинства має першу групу інвалідності та пересувається на інвалідному візку. Її було обрано для участі в "Євробаченні" на закритому конкурсі. Самойлова повинна була представляти Росію з піснею Flame Is Burning.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram