ГоловнаКультура

Бориса Олійника поховали на Байковому кладовищі

Церемонія прощання відбулася в клубі Кабінету Міністрів.

Сьогодні в Києві попрощалися з героєм України поетом Борисом Олійником.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Панахида відбулася у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври, а церемонія прощання - в клубі Кабінету Міністрів. У ній узяли участь члени уряду на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, народні депутати, а також відомі діячі культури і шанувальники творчості поета.

"Це дуже показово, що вшанувати пам'ять видатного українського поета Бориса Олійника прийшло так багато людей. Сьогодні ми віддаємо данину поваги особистості, яка уособлює собою цілу епоху. Незважаючи на складні суспільно-політичні умови, які супроводжували його протягом усього життя, він усе ж зміг зберегти себе як великого поета, як особистість, відстоював власні переконання", - сказав під час церемонії прощання міністр культури Євген Нищук.

Поета поховали на Байковому цвинтарі.

Нагадаємо, 30 квітня після тривалої хвороби помер відомий український поет, герой України, член НАНУ, голова Українського фонду культури, почесний академік Академії мистецтв України, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка (2005-2015), член правління Національної спілки краєзнавців України, державний діяч Борис Олійник.

У 2012 році Академія наук висунула поета Олійника на Нобелівську премію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram