ГоловнаКультура

Проект будівництва музею-меморіалу Революції гідності підготують до 21 листопада

Спорудження меморіалу розпочнеться в 2018 році.

Проект будівництва музею-меморіалу Революції гідності підготують до 21 листопада
Фото: EPA/UPG

Проект Меморіалу Героїв Небесної сотні і Музею Революції гідності повинен бути визначений до Дня гідності та свободи - 21 листопада 2017 року.

Про це повідомив перший заступник голови АП Віталій Ковальчук під час засідання оргкомітету, повідомляють на сайті президента.

Він також зазначив, що ідея будівництва комплексу, крім пам'яті про подвиг героїв, повинна включати "ідеї історичного європейського вибору українського народу - вибору на користь свободи і гідності".

"Президент ще в 2015 році видав указ, яким визначено, що в Києві має бути споруджено Меморіал Героїв Небесної сотні і Музей Революції гідності, які увічнять пам'ять Героїв Небесної сотні і Революції гідності", - сказав Ковальчук.

За цей час у структурі Міністерства культури було створено державну установу Меморіал Героїв Небесної Сотні і Музей Революції гідності, якому президент надав статус національного. Київською міською радою було передано земельну ділянку за адресою Алея Героїв Небесної сотні, 3-5 для спорудження відповідного меморіалу і музею.

Замовником конкурсу виступає Міністерство культури, у співпраці з КМДА, а уряд до кінця травня має ухвалити всі необхідні рішення, які дозволять упродовж півроку провести конкурс і визначити найкращий проект.

Будівництво меморіального комплексу та музею розпочнеться вже наступного року.

На запитання щодо фінансового забезпечення проекту, Ковальчук зазначив, що зараз розглядається можливість залучення різних джерел - "бюджетні кошти, допомога від політиків і небайдужих людей".

Нагадаємо, на початку року повідомляли, що в будівлі, яку буде споруджено для Музею Майдану на Інститутській, 3, розміститься два музеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram