ГоловнаКультура

Порошенко: Росії потрібна була провокація, а не участь у Євробаченні

Їй пропонували кілька варіантів вирішення ситуації, але вона відхилила їх.

Порошенко: Росії потрібна була провокація, а не участь у Євробаченні
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Росія свідомо відправила на Євробачення співачку, яка незаконно перетинала кордон України в Криму, розраховуючи на провокацію.

Про це він сказав журналістам під час візиту в Латвію.

"Відвідування Криму Україна допускає тільки через адміністративний кордон з Херсонською областю. Інший спосіб є порушенням законодавства України, що обертається санкціями. Це абсолютно чітко відомо російській стороні, і вимоги однакові для всіх. Російська сторона знала про це і свідомо прийняла рішення, розраховуючи на провокацію. Українська влада не пішла на цю провокацію. Вона діє послідовно щодо всіх, хто порушує українське законодавство, і тому відповідні органи не дозволили перетин українського кордону", - цитує президента його прес-служба.

Порошенко нагадав, що Росії було запропоновано декілька варіантів вирішення ситуації, починаючи від віддаленого виступу Юлії Самойлової і заміни учасника. Але вона відхилила їх.

"Росії не потрібна була участь у Євробаченні, їй потрібна була провокація. Я щасливий, що завдяки ефективним діям української влади цієї провокації вдалося уникнути", - сказав він.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд російській конкурсантці Юлії Самойловій, тому що вона незаконно перетнула кордон для виступу у 2015 році в окупованому Росією Криму. Вона повинна була представляти Росію з піснею Flame Is Burning.

"Євробачення" відбудеться 9-13 травня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram