ГоловнаКультура

Український фестиваль фотографії Odessa//Batumi Photo Days збирає гроші на Спільнокошті

За 16 днів потрібно зібрати 50 тис. грн.

Український фестиваль фотографії Odessa//Batumi Photo Days збирає гроші на Спільнокошті
Odesa// Batumi Photo Days в 2016
Фото: Facebook / Odesa// Batumi Photo Days

Організатори Odessa//Batumi Photo Days збирають гроші на те, щоб провести фестиваль у цьому році.

Міжнародний фестиваль фотографії вийшов на краудфандингову платформу Спільнокошт – до кінця кампанії залишилося 16 днів, з потрібних 50 тис. грн зібрали майже 22 тисячі.

Odessa//Batumi Photo Days - це міжнародний фестиваль, заснований у 2015 році. Його мета - створення безкоштовної освітньої платформи для фотографів і виведення молодої української фотографії на міжнародний ринок.

"У 2014 році стало очевидно, що в Україні відбувається не тільки війна за територію, а й у медіа-просторі, - йдеться в описі фестивалю на сайті Спільнокошту. – Саме фотографія є одним з унікальних медіа, який зчитується в будь-якому куточку світу, може об'єднувати або розділяти людей, відповідно до свого зображення".

Організатори додають, що після розвалу СРСР в Україні не залишилося навчальних закладів, де можна було б отримати повноцінну освіту зі створення фотографії.

Щорічно на фестивалі проводять майстер-класи з українськими та іноземними лекторами, лекції для широкої аудиторії і виставки, які концентруються на українській фотографії і відкривають нові імена. Цього року куратор головної експозиції Odessa//Batumi Photo Days - сингапурець Кевін Лі. Рішення запрошувати іноземних кураторів зумовлене бажанням провести незалежний аналіз української фотографії.

Дві виставки в рамках фестивалю проходять у публічних просторах - щоб привернути увагу городян до фотографії.

У 2016 році на фестиваль приїхали гості з 15 міст України та 200 фотографів.

Вхід на всі заходи фестивалю безкоштовний, тільки на майстер-класи проводиться відбір слухачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram