ГоловнаКультура

На осінь у Києві готують Фестиваль молодого мистецтва

Планується, що він буде проходити що два роки на базі різних інституцій.

На осінь у Києві готують Фестиваль молодого мистецтва
Фото: smartclever.com.ua

Восени в столичному "Мистецькому Арсеналі" пройде перший Фестиваль молодого мистецтва

Як повідомляють на сайті МА, фестиваль проводять спільними зусиллями цього музейного комплексу, Національного художнього музею та Міністерства культури, яке є засновником фестивалю.

Цього року фестиваль пройде у вересні-жовтні, але очікується, що він буде проходити що два роки на базі різних інституцій культури в Україні.

Фестиваль буде проходити у формі конкурсу молодого мистецтва.

"Чи є підстави говорити про появу нового покоління представників актуального українського мистецтва? Як суспільні процеси останніх років вплинули на художній досвід молодих українських художників? Якою мірою мистецтво молодих художників включено у світовий мистецький контекст?" Як повідомляють на сайті "Мистецького Арсеналу", фестиваль спробує відповісти на ці запитання.

Програма фестивалю у 2017 році буде складатися з двох частин: виставка конкурсних робіт молодих художників і проект авторитетних представників актуального українського мистецтва.

За словами міністра культури Євгена Нищука, його відомство "прагне не тільки підтримати молодих талановитих художників, а й бути інститутом, що сприяє розвитку сучасної культури й актуального мистецтва в Україні і допомагає розширити його аудиторію".

Спеціальний проект проведуть у приміщенні Мінкульту. Прийом заявок на участь у фестивалі оголосять щонайпізніше у квітні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram