ГоловнаКультура

Російський пропагандист став лауреатом World Press Photo за знімки з Донбасу

На одному з фото зображено юнака з пістолетом і прапором "ЛНР" на тлі.

Російський пропагандист став лауреатом World Press Photo за знімки з Донбасу
Фото: worldpressphoto.org

Російський фотограф Валерій Мельников став одним із лауреатів 60-ї щорічної міжнародної премії фотожурналістики World Press Photo.

Йому присудили перемогу в номінації "Довгостроковий проект" за фоторепортаж "Чорні дні України". Фото на окупованій території Донбасу Мельников знімав для агентства "Россия Сегодня".

На одному зі знімків, знятому в Луганську у вересні 2015 року, зображено юнака з пістолетом і прапором "ЛНР" на тлі. Підпис до фото: "Збройний конфлікт на південному сході України привів до підйому патріотичного молодіжного руху".

У підписах до кількох фото зі Станиці Луганської, на яких зображено наслідки обстрілу селища 2 липня 2014 року, стверджується, що це результат авіаудару. За версією ж влади України, Станицю Луганську, яка на той час була під "ЛНР", обстріляли самі бойовики з "Градів", після чого заявили, що це наслідки невдалої атаки української авіації.

Нагадаємо, головний приз конкурсу цього року отримав фотограф Бурхан Озбіліджі за фотографію вбивці російського посла Андрія Карлова в Туреччині.

Конкурс World Press Photo проводять щорічно з 1955 року, він вважається одним з найбільш престижних конкурсів для фотожурналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram