ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі пройде ретроспектива Олександра Гнилицького

Роботи відомого українського художника представлять не в хронологічному, а в концептуальному порядку.

У Мистецькому Арсеналі пройде ретроспектива Олександра Гнилицького
Фрагмент афиши выставки
Фото: Мистецький Арсенал

У музейному комплексі "Мистецький Арсенал" пройде ретроспектива робіт відомого українського художника Олександра Гнилицького.

Виставковий проект носитиме назву "Реальність ілюзій" і триватиме з 23 лютого по 26 березня.

На виставці будуть представлені живописні роботи, скульптура, графіка і медіа авторства одного з найяскравіших представників "нової хвилі".

"Гнилицький був найменш передбачуваним художником в українському арт-процесі - непостійний, ірраціональний спосіб існування провокував невизначеність, розмитість характеристик, - йдеться в описі проекту. - Звідси стратегія його шляху - постійно мімікрувати, вислизати, перевтілюватися".

Куратори проекту зазначають, що роботи Гнилицького будуть представлені на виставці не в хронологічному порядку, а будуть підпорядковані сенсам, які несе в собі його творчість.

Олександр Гнилицький - один з ключових українських художників початку епохи незалежності.

Наприкінці 1980-х був членом андеграундної художньої групи "Паризька Комуна", в 1990-х і 2000-х активно брав участь у виставках своїми мальовничими та відеороботами, а інсталяціями - у складі групи групи "Інституція нестабільних думок" (Інституція нестабільних думок, з 1996). Роботи Гнилицького виставлялися в галереях різних країн світу, він брав участь у 52-й Венеційській бієнале. У 2009 році художник помер від раку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram