ГоловнаКультура

"Ла Ла Ленд" отримав головну нагороду премії Гільдії режисерів США

Автора мюзиклу номіновано на цю нагороду вперше в його кар'єрі.

"Ла Ла Ленд" отримав головну нагороду премії Гільдії режисерів США
Кадр из фильма "Ла Ла Лэнд"

Кращим режисером, на думку Гільдії режисерів США, став автор мюзиклу "Ла Ла Ленд" Демієн Шазелл.

Про це повідомляється на сайті Гільдії.

Шазелл отримав премію за "видатні режисерські досягнення в художньому фільмі". Його номіновано на цю нагороду вперше в своїй кар'єрі.

За головний режисерський дебют року премію Гільдії режисерів США отримав Гарт Девіс за свою роботу над фільмом "Лев". Були відзначені і досягнення режисерів, які взяли участь в зйомках серіалів. Лауреатом премії за досягнення в режисерській роботі в драматичному серіалі отримав Мігель Сапочник, який зняв епізод "Битва Бастардо" у фантастичній драмі телеканалу HBO "Гра престолів". Кращим комедійним режисером було визнано Беккі Мартін, яка працювала над епізодом серіалу "Віце-президент".

Кращим режисером документального фільму визнано Езра Едельмана, автора картини "О.Джей. Зроблено в Америці", яку присвячено американському спортсменові й акторові О.Джею Сімпсону.

Раніше фільм "Ла Ла Ленд" став лауреатом премій Гільдії продюсерів США і Гільдії акторів США. Фільм також завоював сім нагород на премії "Золотий глобус", включаючи "Кращий фільм". На премії Академії кінематографічних мистецтв США - "Оскар" - "Ла-Ла Ленд" представлено в 13 номінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram