ГоловнаКультура

На кінофестивалі в Клермон-Феррані вперше відкриється український павільйон

На кіноринку представлять українські короткометражні фільми.

На кінофестивалі в Клермон-Феррані вперше відкриється український павільйон
Фото: film.lviv.ua

На кіноринку престижного кінофестивалю короткометражного кіно в Клермон-Феррані вперше працюватиме український національний павільйон.

Як повідомляє Львівська кінокомісія (один з організаторів павільйону), павільйон запрацює 3 лютого, коли почнеться кінофестиваль.

"Наш візит у Клермон-Ферран - це культурна дипломатія в дії, - каже голова Львівської кінокомісії Ольга Райтер. - Для України важливо формувати не тільки політичні приводи за кордоном, а й культурні - на всіх рівнях. Я неодноразово бувала на кіноринку та фестивалі і знаю, що особистий контакт важливий. Саме в такій атмосфері народжуються тривала співпраця і спільні проекти".

Для кіноринку команда кінокомісії створила спеціальний сайт "Українське короткометражне кіно", на якому буде розміщено інформацію про українські фільми і контакти режисерів і продюсерів.

Крім того, кінокомісія хоче представити Львів і область як локацію для зйомок фільмів.

Короткометражні фільми на кіноринку в Клермон-Феррані представлять команди "Сучасного українського кіно", Львівської кінокомісії, кінофестиваль Wiz-Art за підтримки Держкіно, ОМКФ і львівської влади.

Як правило, українські павільйони і стенди працюють на кінофестивалях у Берліні і Каннах. Цього року заплановано розширити українську присутність на міжнародних кіноринках.

Фестиваль у Клермон-Феррані проходить щорічно і вважається одним з найбільших кінооглядів і одним з найпрестижніших кінофестивалів короткого метра. Торік у конкурсну програму фестивалю відібрали фільм Філіпа Сотниченка "Син".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram