ГоловнаКультура

У Києві перепоховали останки українського письменника Олеся і його дружини

До прощання і поховання поета у Володимирському соборі пройшла панахида.

Останки українського письменника Олександра Олеся і його дружини Віри Кандиби перепоховані на території державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника в Києві.

До прощання і поховання поета у Володимирському соборі пройшла панахида. Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь у панахиді.

"Вшанував пам'ять нашого видатного поета Олександра Олеся. Вічна пам'ять!", підписав президент фотографію, розміщену в Twitter.

На церемонії були присутні міністр культури Євген Нищук, голова Організації українських націоналістів, перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак, поет Дмитро Павличко, а також низка інших політичних, громадських і культурних діячів.

Нагадаємо, Олександр Олесь (1878-1944) до недавнього часу був похований на кладовищі в Празі. 3 січня 2017 року його останки були ексгумовані, оскільки на його місці вирішили поховати іншу людину - Володимира Михайлишина, який останні роки платив ренту за могилу українського поета.

Українська влада вирішила перепоховати останки Олександра Олеся в Україні, Чехія на це погодилася.

Урну з прахом письменника Олександра Олеся і його дружини в п'ятницю, 27 січня, привезли в Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram