ГоловнаКультура

Іранський режисер Асхар Фархаді може не потрапити на "Оскар" через Трампа

Його "Комівояжер" номінований у категорії "Кращий іноземний фільм".

Іранський режисер Асхар Фархаді може не потрапити на "Оскар" через Трампа
Асхар Фархади на Оскарах в 2012
Фото: EPA/UPG

Режисер Асхар Фархаді, чий фільм "Комівояжер" висунутий на "Оскар" в номінації "Кращий іноземний фільм", може не приїхати на церемонію нагородження через заборону, видану президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляє LA Times, Американська кіноакадемія виступила з офіційною заявою про неприпустимість заборони на в'їзд в США громадян семи країн, серед яких й Іран, звідки повинен приїхати Асхар Фархаді.

"Як організація, що підтримує кінематографістів - та права людини у всьому світі - ми вважаємо вкрай проблематичним, що Асхар Фархаді, який отримав "Оскар" за фільм "Розлучення Надера і Сімін", разом з командою, яка працювала над фільмом "Комівояжер", може не отримати можливості приїхати в США через свою релігію або країну походження", - йдеться в заяві.

Актриса, яка зіграла головну роль у "Комівояжері", Тарані Алідості, вже заявила, що бойкотуватиме "Оскар" через "расистську заборону".

Асхар Фархаді- відомий іранський режисер, володар "Оскара", "Золотого ведмедя" на Берлінале, призу за кращий сценарій на Канському кінофестивалі та інших престижних призів у сфері кіно.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп підписав указ "Заходи захисту від проникнення іноземних терористів у США", який передбачає припинення прийому біженців у країну на 120 днів і заборону на в'їзд в США громадян зі семи країн - Сирії, Ємену, Ірану, Іраку, Судану, Сомалі та Лівії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram