ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

Docudays UA проводить конкурс для молодих документалістів

До участі запрошуються проекти про наслідки війни для мирних жителів.

Docudays UA проводить конкурс для молодих документалістів
Донецьк, Україна, 2015. Наслідки артилерійського обстрілу житлового району
Фото: Амнон Гутман (знімок наданий МКЧХ)

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA спільно з Міжнародним комітетом Червоного хреста в Україні проводить конкурс кінопроектів "Військові ландшафти" на тему наслідків військових дій для цивільного населення.

Як повідомляють на сайті кіноогляду, до участі в конкурсі запрошуються проекти на теми безвісти зниклих; людей, які втратили зв'язок зі своїми рідними; сексуального насильства; психічних розладів; вимушеного переселення; руйнування інфраструктури; доступу до освіти та медичної допомоги; погіршення матеріального стану.

Усі проекти повинні бути підпорядковані принципам гуманності, нейтральності та неупередженості.

"Створити фільм про наслідки війни для цивільного населення, дотримуючись принципів нейтральності та неупередженості щодо воюючих сторін (це одна з вимог конкурсу), - це непросте завдання, але тим воно і цікаве, - каже координатор конкурсу від Docudays UA Юлія Сердюкова. - Такий підхід до документального кіно на військову тематику, на мою думку, вимагає більшої інтелектуальної та емоційної роботи від авторки або автора, а отже, і результат може бути більш глибоким. Принаймні, такі мої надії і очікування від результатів конкурсу".

"Конкурс "Військові ландшафти" - це наша спільна з фестивалем спроба привернути увагу початківців документалістів до гуманітарної ситуації в Україні та Європі і Азії загалом", - додає Марі-Серван Дежонкер, керівник відділу комунікацій Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні.

До участі запрошуються молоді документалісти, у яких ще немає досвіду створення першого повнометражного фільму і немає визнання в сфері документального кіно. Всі учасники повинні добре знати англійську.

За підсумками конкурсу відберуть 6 проектів, авторів яких запросять на фестиваль Docudays UA в березні цього року, де пройде дводенний тренінг і пітчинг проектів перед групою експертів і експерток. Переможець конкурсу отримає 5 тис. доларів.

Дедлайн для подачі проектів - 1 лютого. Деталі про подачу заявки і контакти - на сайті кінофестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram