ГоловнаКультура

Актриса Крістен Стюарт стала співавтором статті про штучний інтелект

Стаття опублікована в онлайн-базі наукових робіт ArXiv Корнельського університету.

Актриса Крістен Стюарт стала співавтором статті про штучний інтелект
Фото: EPA/UPG

Відома голлівудська актриса Крістен Стюарт ("Сутінки", "Персональний покупець") виступила співавтором наукової статті про використання технології штучного інтелекту в мистецтві.

Як повідомляє TJournal з посиланням на журнал Quartz, стаття опублікована в онлайн-базі наукових робіт ArXiv Корнельського університету і має назву "Втілення імпресіонізму в життя за допомогою нейронної передачі стилю в фільмі Come Swim".

Come Swim - короткометражний фільм Крістен Стюарт, який став її режисерським дебютом. Прем'єра фільму пройде на Санденсі, фестивалі незалежного американського кіно.

У статті зазначено, що при створенні фільму використовували машинне навчання, щоб обробляти кадри в художньому стилі картин, написаних самою Стюарт. За словами авторів дослідження, Come Swim - це "імпресіоністичний портрет убитої горем людини під водою", а технологія повинна підкреслити ключові сцени.

За словами Стюарт, Йоші і Шапіро, на ранніх стадіях новизна технології давала їм помилкове відчуття про високі результати їхньої діяльності. Команді будь-які оброблені кадри здавалися "гідними" і знадобилось немало часу, щоб звикнути до нейромереж.

Фото: Ілюстрація зі статті

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram