ГоловнаКультура

Меріл Стріп розкритикувала Трампа на "Золотих глобусах"

Актриса отримала нагороду за заслуги в кінематографі.

Одна з найвідоміших і найтитулованіших голлівудських актрис Меріл Стріп жорстко розкритикувала нового президента США Дональда Трампа у своїй промові під час церемонії нагородження "Золотий глобус".

Актриса отримала нагороду імені Сесіля Б. де Мілля за заслуги в кіно і виголосила емоційну промову.

У ній Меріл Стріп розкритикувала Дональда Трампа за те, що протягом президентської кампанії він спародіював Сержа Ковалеські - репортера New York Times, людини з інвалідністю. Актриса підкреслила, що така поведінка президента "дає дозвіл" іншим чинити так само.

Стріп заявила, що цей "виступ" Трампа вразив її. "Не тому, що він був гарним, нічого доброго в ньому не було, заявила вона, - але він був ефективним і виконав свою місію".

"Це момент, коли людина, яка претендує на найбільш шановану посаду в нашій країні, пародіює репортера з інвалідністю. Людину, яку він перевершує за привілейованістю, владою і за здатністю дати відсіч. Момент, коли я побачила це, розбив мені серце, і я досі не можу викинути його з голови, тому що це було не в кіно, це було в реальному житті", - заявила актриса у своїй промові.

"Інстинкт принижувати когось, продемонстрований кимось можновладним на публіці, має величезний вплив на всіх, тому що він ніби дає дозвіл іншим людям чинити точнісінько так само. Неповага провокує неповагу, насильство веде до насильства. Коли сильні використовують своє місце для цькування інших, ми всі опиняємося у програші".

Меріл Стріп також виступила на підтримку журналістів, заявивши, що свобода слова потребує захисту сьогодні, як ніколи раніше.

Нагадаємо, в ніч на 9 січня в Лос-Анджелеса пройшла церемонія нагородження "Золотий глобус". Тріумфатором церемонії став фільм "Ла Ла Ленд", який отримав сім статуеток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram