ГоловнаКультура

Російська поліція дозволила Маруані повернутися до Франції

Лідеру гурту Space не пред'явили звинувачень.

Російська поліція дозволила Маруані повернутися до Франції
Дидье Маруани

Московська поліція після додаткового опитування, яке тривало шість годин, відпустила лідера французької групи Space Дідьє Маруані і юриста Ігоря Трунова, дозволивши Маруані покинути Росію.

Про це РБК розповіла адвокат Маруані Людмила Айвар.

"Столичні слідчі після шестигодинної бесіди не пред'явили звинувачень лідеру французької групи Space Дідьє Маруані та його юристу Ігорю Трунова", - сказала Айвар. Адвокат додала, що в п'ятницю Маруані залишить Росію.

Маруані повернули особисті речі, вилучені раніше при затриманні.

Маруані та Трунов були затримані в Москві 29 листопада поліцейськими в відділенні Сбербанку в центрі Москви, де вони збиралися зустрітися з Філіпом Кіркоровим для підписання мирової угоди за позовом про порушення авторських прав. Напередодні, 28 листопада, Трунов заявив, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть погодився виплатити компенсацію. Однак адвокат російського співака Олександр Добровінський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Маруані від імені Кіркорова спілкувалися пранкери.

Адвокат Кіркорова Олександр Добровінський повідомив, що Маруані та Трунова підозрюють у вимаганні в Кіркорова 1 мільйона євро.

Маруані та Трунов, своєю чергою, мають намір притягнути артиста до відповідальності за неправдивий донос.

Раніше Маруані звернувся до суду з позовом про захист авторських прав на суму понад 75 мільйонів рублів до Кіркорова з приводу пісні "Жорстока любов", яка, як стверджує Маруані, є переробленою версією його композиції Symphonic Space Dream.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram