ГоловнаКультура

Московська поліція відпустила французького музиканта Дідьє Маруані

У середу музиканта знову чекають у поліції для дачі пояснень.

Московська поліція відпустила французького музиканта Дідьє Маруані
Дидье Маруани

Московська поліція відпустила французького музиканта Дідьє Маруані, на якого написав заяву про вимагання російський співак Філіп Кіркоров.

Як повідомила ТАСС адвокат Людмила Айвар, що представляє інтереси юриста Ігоря Трунова, затриманого разом із Маруані, в середу музиканта знову чекають у поліції для дачі пояснень.

За її словами, Маруані відмовився давати пояснення поліцейським без представника консульства.

Напередодні ввечері Дідьє Маруані та Ігоря Трунова затримали в московському відділенні Сбербанку на Покровці і відправили до ВВС "Басманний".

Адвокат Кіркорова Олександр Добровінський повідомив, що Маруані та Трунова підозрюють у вимаганні в російського співака Філіпа Кіркорова 1 мільйона євро.

Раніше Маруані звернувся до суду з позовом про захист авторських прав на суму понад 75 мільйонів рублів до співака Філіпа Кіркорова з приводу пісні "Жорстока любов", яка, як стверджує Маруані, є переробленою версією його композиції Symphonic Space Dream.

Крім Кіркорова, відповідачами за позовом були заявлені автор пісні Олег Попков, ТОВ "Філіп Кіркоров продакшн", компанія звукозапису Sony Music Entertainment, група компаній Roneеs, а також холдинг ВДТРК. Мосміськсуд повернув позов Маруані, після чого він мав намір звернутися до американського суду.

За даними Ігоря Трунова, у відділенні Сбербанку Маруані та Трунов повинні були зустрітися з Філіпом Кіркоровим для підписання мирової угоди, щоб врегулювати конфлікт з авторськими правами.

28 листопада Трунов заявив, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть нібито погодився виплатити компенсацію.

Однак адвокат російського співака Олександр Добровінський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Маруані від імені Кіркорова розмовляли пранкери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram