ГоловнаКультура

Нобелівську премію Бобу Ділану вирішили вручити на концерті в Швеції

Музикант отримає свою нагороду в Стокгольмі навесні 2017 року.

Нобелівську премію Бобу Ділану вирішили вручити на концерті в Швеції
Фото: EPA/UPG

Шведська королівська академія вирішила вручити Нобелівську премію з літератури американському співаку і музиканту Бобу Ділану під час його концерту в Стокгольмі навесні 2017 року.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

В академії повідомили, що Ділан планує тур по Швеції, а отже, у нього буде "ідеальна можливість" прочитати лекцію, що є обов'язковою умовою вручення премії - лауреат повинен виступити з Нобелівською лекцією в Стокгольмі впродовж півроку, починаючи з 10 грудня.

Раніше Боб Ділан повідомив, що через велику зайнятість не зможе приїхати в Стокгольм у грудні, щоб особисто отримати премію.

"Рішення лауреата не приїжджати - рідкість, але не виняток", - заявили в академії, зазначивши, що приз Ділана "як і раніше належить йому".

Нагадаємо, Боб Ділан став першим лауреатом Нобелівської премії з літератури, якому її присудили за тексти пісень. У своєму рішенні Шведська академія пояснила, що премію присуджено за "створення нової поетичної мови в рамках великої американської пісенної традиції".

Перемога Ділана викликала багато розмов. Згодом ще більше розмов викликало його моічання з приводу присудження премії. Деякі поквапилися розтлумачити це як прояв байдужості до нагороди, хоча академія згодом сказала, що рок-музикант дуже цінує присудження йому премії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram